Χοιρινό

Το χοιρινό κρέας ανήκει στην κατηγορία του κόκκινου κρέατος μαζί με το μοσχαρίσιο. Η θρεπτική του αξία είναι πολύτιμη για τη διατροφή του ανθρώπου.

Αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, σιδήρου, ψευδαργύρου και βιταμινών του συμπλέγματος Β σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την διατροφή του ανθρώπου.

Προτείνεται να καταναλώνεται από άτομα με αναιμίες, που βρίσκονται στην ανάπτυξη ή σε ανάρρωση ή έχουν νευρολογικά προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης βιταμινών του συμπλέγματος Β.